Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2021 15:09 - 4 употреби на етерично масло от тамян, които бихте искали да знаете
Автор: organichnakozmetika Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 836 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 26.01.2022 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Етеричното масло от тамян има лечебни свойства, които могат да се използват при много естествени лечения. Трябва обаче да се използва в минимални количества.

image


Многобройните употреби на етерично масло от тамян се използват от древни времена като част от алтернативната медицина и естествената козметика. Този продукт се получава от смолата на дървото Boswellia Carterii или Boswellia Sacara, което се отглежда в голяма степен в арабските региони.   Всъщност това е една от най-почитаните съставки в Близкия изток, тъй като се използва от хиляди години в религиозни церемонии. Приложенията му са се разпространили по целия свят и днес той е класифициран като едно от най-добрите масла за здраве.   В страните на произход те продължават да го използват, но той се е разпространил и в други части на света. Още ли не сте го пробвали у дома? Ако не знаете какви са основните му приложения, не пропускайте информацията, която ще споделя в следващите редове.

Етеричното масло от тамян може да се използва чрез вдишване или абсорбиране през кожата. Почти винаги се комбинира с носещо масло, тъй като може да бъде твърде силно само по себе си.

В продължение на много векове се използва за отпускане на нервната система. Очевидно неговият специфичен аромат има положителен ефект върху предаването на съобщения до лимбичната система на мозъка.   Няколко капки масло могат да бъдат достатъчни, за да извлекат много ползи. Не трябва обаче да се поглъща в големи количества, тъй като в излишък може да бъде токсичен. Ние разглеждаме подробно някои от основните му приложения, така че да имате няколко причини да го включите във вашата аптечка.

1. Вана при стрес

Едно от основните приложения на етеричното масло от тамян е за лечение на тревожност и стрес. Когато се добави към вана с гореща вода, тя създава приятно усещане за спокойствие, което забавя тези емоции.




2. Домакински почистващ препарат

Хората, които предпочитат органичните продукти пред дезинфекцията, могат да намерят отличен съюзник в етеричното масло от тамян, неговите антимикробни свойства премахват микроорганизмите от всяка повърхност, дори по-добре от другите конвенционални продукти. Неговата смес с други масла или разредена във вода е достатъчна за дезодориране и дълбоко почистване на вътрешните пространства на къщата.

3. Лекарство срещу лошо храносмилане

Едно от най-признатите лечебни свойства на тази съставка е способността й да облекчава храносмилателния дискомфорт. Той е противовъзпалителен и спазмолитичен, което благоприятства контрола на лошото храносмилане. За тази цел може да се консумира разреден във вода, без да се превишава доза от три капки. Може да се комбинира и с мед, за да засили неговите успокояващи ефекти.

4.Козметика за кожа

В комбинация с овлажняващо масло или лосион, това етерично масло може да подобри качеството на кожата, намалявайки наличието на акне, петна и петна. Неговите съединения тонизират тъканите и предотвратяват появата на преждевременни бръчки.   Благодарение на приноса си на мастни киселини и антиоксиданти, той е идеален за заздравяване и минимизиране на агресията, причинена от слънцето. Тези употреби на етерично масло от тамян нямат странични ефекти. Въпреки това трябва да се добави, че има разредителни ефекти. Поради това не е препоръчително да се използва в случай на хеморагично заболяване или консумация на антикоагуланти.



Гласувай:
2


Вълнообразно



1. elizabethborislavova - как се произвежда тамян
16.04.2021 10:07
смола ли е, етерично-маслена култура ли ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: organichnakozmetika
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 3767
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930